Kino4ua.com

Джейсон Момоа - біографія, особисте життя, фільмографія.

Джозеф Джейсон Намакеаха Момоа (Joseph Jason Namakaeha Momoa) народився 1 серпня 1979 року в місті Гонолулу на острові Оаху Гавайського архіпелагу в родині художника Джозефа Момоа і фотографа Коні Момоа. Дитинство майбутнього актора пройшло в штаті Айова, куди він переїхав з матір'ю, будучи зовсім маленьким. Батько Джейсона родом з Гаваїв, а серед родичів по материнській лінії у нього є вихідці з Німеччини, Ірландії та Америки.


Джейсон Момоа - племінник знаменитих серферів Брайана і Рости Кіулана.



Відучившись в коледжі в Айові, де Момоа вивчав біологію морів, він продовжив навчання в Колорадському державному університеті. Його основним профілем була біологія дикої природи. Джейсон в молодості досить багато подорожував, займався пастельним живописом в Парижі, в Тибеті захопився буддизмом. В подальшому став яскравим прихильником цього релігійно-філософського вчення про духовне пробудження.


Творчий шлях Джейсона Момоа
У 1998 році актор повернувся на Гаваї, де на пляжі його помітив відомий дизайнер Такео Кікучі (Takeo Kikuchi). Так почалася його модельна кар'єра. Через рік Момоа став лауреатом місцевого конкурсу «Модель-тисяча дев'ятсот дев'яносто дев'ять» і був удостоєний честі вести ще один огляд краси - «Юна міс Гаваї».




Джейсон був наймолодшим рятувальником за всю історію узбережжя Мексиканської затоки. Його кінодебют відбувся в ролі Джейсона Іоанна в десятому і одинадцятому сезонах серіалу «Рятувальники Малібу».



Джейсон Момоа: Мені було дев'ятнадцять років, я продавав футболки в місцевому магазині для серфінгістів ... Раптом мене вибрали з тисячі претендентів на роль в серіалі «Рятувальники Малібу». А я навіть не знав, що від мене потрібно. Яка акторська майстерність, про що ви говорите? Не можу сказати, що ця роль перевернула все моє життя. Після виходу одинадцятого сезону мене протягом довгого часу не сприймали всерйоз.

У 2003 році Момоа знову постав в тому ж образі, на цей раз в телевізійному фільмі «Гавайське весілля» з Девідом Хассельхоффом, Ніколь Еггерт, Памелою Андерсон, Ясмін Бліт і Кармен Електра.

Джейсон Момоа про «Гавайське весілля»: Моя найкраща акторська робота - знаменитий знімок, де я верхи на коні виїжджаю з лісу. Насправді, терпіти не можу коней. А з цим конем у нас склалися особливі відносини - завдяки йому я зламав два ребра. Я ледь не помер після цієї фотосесії, хоча знімки, на подив, вийшли дуже хорошими.


У 2005 році Джейсон отримав роль Ронон Декс в багатосерійному пригодницькому фільмі «Зоряна брама: Атлантида», де був задіяний протягом п'яти сезонів, по 2009 рік включно. Він прославився завдяки брутальному образу і екстравагантної зачіски. Після виходу четвертого сезону актор вирішив відрізати свої дреди. Вони були настільки важкими, що викликали часті головні болі і давали величезне навантаження на шийний відділ хребта під час зйомок динамічних сцен. Спочатку продюсери схвалили його рішення і планували зняти епізод, в якому Момоа відріже волосся. Але потім телеканал Sci Fi заборонив міняти зачіску герою, і в перший день зйомок п'ятого сезону гримери відчайдушно намагалися прикріпити до голови актора накладні дреди, але процес був таким трудомістким, що артист скористався перукою свого дублера. Його власну перуку виготовили тільки через два тижні.





У 2009 році Момоа, який закінчив зйомки в з'явився в проекті «Зоряна брама: Атлантида», зіграв Романа в чотирьох епізодах третього сезону проекту «Гра», який розповідає про стосунки жінок з професійними футболістами. Потім стало відомо, що саме Джейсон замінить Арнольда Шварценеггера в наступній екранізації новели «Конан-варвар», що побачила в результаті світло в 2011 році. Партнерами гавайця в пригодницькому фентезі-бойовику стали Роуз МакГоун, Стівен Ленг, Рейчел Ніколс і Рон Перлман. У той же час актор постав перед глядачами в амплуа Хала Дрого в неймовірно рейтинговому серіалі «Гра престолів» про боротьбу за владу, яка розгорнулася в вигаданому королівстві.


Джейсон Момоа: Мені подобається грати хороших хлопців з поганою репутацією. Це, по суті, ті самі хлопці, яких ви любите. Наприклад, Брудний Гаррі ... Обожнюю Клінта Іствуда! Люблю цих сильних мовчазних чоловіків, які не кидають слів на вітер. А коли вони починають говорити - вам краще їх просто слухати і мовчати. Я сам не такий - балакучий і дуже нервовий. Дивно, так? Адже на екрані ви бачите мене зовсім іншим.

У серпні 2012 року стало відомо, що зірка бойовика «Конан-варвар» підписав контракт на участь в проекті «Вовки» режисера Девіда Хейтера, який відомий завдяки містичної картині «Люди Ікс». Момоа випало зіграти в цій картині главу міста перевертнів.


Джейсон Момоа заснував власну продюсерську компанію Pride of Gypsies. Під його керівництвом уже вийшли кілька короткометражних стрічок. Його дебютним повнометражним проектом став трилер «Шлях в Палому». Він створений за мотивами серії книг Джейсона Момоа, відомих під загальною назвою Brown Bag Diaries: Ridin 'the Blinds in B Minor. Сам артист виступив в якості режисера, сценариста, продюсера і виконавця головної ролі в зазначеному фільмі.


У 2012 році вийшла екранізація французького коміксу - бойовик режисера Уолтера Хілла з Сильвестром Сталлоне «Нестримний», де Момоа знявся і з Сарою Шахи і Крістіаном Слейтером. У 2014 році Джейсон, що з'явився в картинах «Вовки», «Налагодження» і серіалі «Червона дорога», представив свій дебютний повнометражний проект як режисер, сценарист, продюсер і виконавець головної ролі - драматичний ріллер «Дорога честі», де були задіяні Уес Стьюді, Сара Шахі, Ленс Хенрінсен, Келлі Нунан, Майкл Реймонд-Джеймс та інші.


Джейсон Момоа: «Я давно планував зробити щось в жанрі роуд-муві, але це нелегке завдання. За задумом мій герой подорожує, але не просто переїжджає з місця на місце, а має свою історію. Мене надихнули «П'ять легких п'єс», «В дорозі» і, звичайно, «Безтурботний їздець», але все це - віхи іншого покоління. Співавтор, і за сумісництвом виконавець однієї з головних ролей Роберт Моллохан розділяє моє захоплення мотоциклами. Він розповів мені про несправедливість, що коїться в резерваціях. Це відкрило для мене цілий світ. Я не міг повірити, що все це відбувається в нашій країні в нинішній час. Саме так у мого персонажа з'явилася мета. Ми знімали фільм про людину, яка прощається зі своїм життям».

У 2016 році Момоа отримав роль жорстокого і щасливого противника компанії «Залив Хадсон» Деклана Харпа в серіалі «Кордон», де його задіяли протягом трьох сезонів, а також знявся у фільмі «Бетмен проти Супермена На зорі справедливості», дістав антипремії «Золота малина» в чотирьох категоріях, романтичному фільмі жахів «Погана партія» і драми «Цукрова гора». У 2017 році актор разом з Брюсом Віллісом, Фамке Янссен, Джоном Гудманом, Елізабет Рем, Адамом Голдбергом знімається в комедійному бойовику «Його собаче діло» і приєднується в образі Аквамена до «Лізі справедливості». У 2018 році до фільмографії Джейсона додалися бойовики «Дикий» і «Аквамен», де він виконав титульні ролі.



Особисте життя Джейсона Момоа
У 2005 році Момоа з подачі друзів познайомився з актрисою Лізою Боне ( «Ворог держави», «Серце ангела», «Дорога честі»), і у них почався роман. 23 липня 2007 року Ліза народила Джейсону дочка Лолу Іолані Момоа, а 15 грудня 2008 року біля них з'явився син Нако-Вульф Манакауапо Намакеа Момоа. Таке незвичайне ім'я хлопчику дали неспроста: Нако означає «воїн», Мана - «сила духу», Кауаї - «дощ», По - «темний». Дитина народилася вночі, коли в Лос-Анджелесі почалася страшна гроза.

Через дванадцять років після знайомства пара оформила шлюб офіційно. Їх весілля пройшло в жовтні 2017 року.


Джейсон є вітчимом Зої Кравіц ( «Дивергент», «Велика маленька брехня», «Фантастичні тварини: Злочини Грін-де-Вальда»), дочки Лізи від першого шлюбу зі співаком і мультиінструменталістом Ленні Кравіцом.



Джейсон Момоа
- любитель екстремальних видів спорту: скелелазіння, гірських велосипедів, сноуборд, скейтборд - актор не залишився байдужим до жодного з цих захоплень. Але найвидатнішу частину його життя займає релігія, іслам.

Восени 2008 року з актором стався неприємний інцидент: на нього було скоєно напад. В одному з барів Лос-Анджелеса невідомий кинувся на Джейсона з розбитою пляшкою пива, після чого артист два тижні провів у хірургічному відділенні.

У 2017 році Момоа почав займатися бразильським джіу-джитсу.

Фільмографія Джейсона Момоа

Актор
See / Бачити / Сліпота (2019)
Мандрівник (2019) The Voyager ... Hiro
Правое дело (2019) Just Cause ... Rico Rodriguez
Аквамен (2018) Aquaman ... Arthur Curry / Aquaman
Брейвен (2018) Braven ... Joe Braven
Ліга справедливості (2017) Justice League ... Aquaman / Arthur Curry
Його собаче діло (2016) Once Upon a Time in Venice ... Spyder
Цукрова гора (2016) Sugar Mountain
Кордон (серіал, 2016 - 2018) Frontier ... Declan Harp
Погана партія (2016) The Bad Batch
Бетмен проти Супермена На зорі справедливості (2016) Batman v Superman: Dawn of Justice ... Aquaman
Michael Raymond-James for BulliesKeepOut.com (відео, 2015-го, короткометражка)
Налагодження (2014 року) Debug ... I Am
Дорога честі (2014 року) Road to Paloma ... Wolf
Червона дорога (серіал, 2014 року - 2015) The Red Road
Вовки (2013) Wolves ... Connor
П'яна історія (серіал, 2013 - ...) Drunk History ... Jean Lafitte
Game of Thrones: Season 2 - Invitation to the Set (2012, короткометражка)
Нестримний (2012) Bullet to the Head ... Keegan
Game of Thrones: Costumes (2011, короткометражка)
Конан-варвар (2011) Conan the Barbarian ... Conan
Гра престолів (серіал, 2011 - ...) Game of Thrones ... Khal Drogo
Brown Bag Diaries: Ridin 'the Blinds in B Minor (2010, короткометражка)
Канал (2007) Pipeline ... Kai
Гра (серіал, 2006 - 2015) The Game ... Roman
Зоряна брама: Атлантида (серіал, 2004 - 2009) Stargate: Atlantis
Північний берег (серіал, 2004 - 2005) North Shore ... Frankie Seau
Канікули Джонсонов (2004) Johnson Family Vacation ... Navarro
Спокушена (ТВ, 2003) Tempted ... Kala
Гавайська весілля (ТВ, 2003) Baywatch: Hawaiian Wedding ... Jason
Рятувальники Малібу (серіал, 1989 - 2001) Baywatch
продюсер
Дикий (2018) Braven
Дорога честі (2014 року) Road to Paloma
Brown Bag Diaries: Ridin 'the Blinds in B Minor (2010, короткометражка)
режисер
Дорога честі (2014 року) Road to Paloma
Brown Bag Diaries: Ridin 'the Blinds in B Minor (2010, короткометражка)
сценарист
Дорога честі (2014 року) Road to Paloma
Brown Bag Diaries: Ridin 'the Blinds in B Minor (2010, короткометражка)

Чи подобається вам цей актор / актриса?


Коментувати
Вопрос:* Україна понад усе?