Kino4ua.com

Ольга Сумська - біографія, особисте життя, фільмографія.

-1
Актриса
Дата і місце народження: 22 серпня 1966 (54 роки), Львів, СРСР (Україна)
Сімейний стан: Євген Паперний (в розлученні, 1 дитина), Віталій Борисюк (в шлюбі, 1 дитина)
Зріст: 1,78 м

Радянська і українська актриса, телеведуча. Заслужена (1997) і народна (2009) артистка України, лауреат національної премії імені Тараса Шевченка (1996).

Ольга Сумська. біографія
Ольга В'ячеславівна Сумська народилася 22 серпня 1966 року у Львові в творчій родині. Її батько В'ячеслав Сумський і мати Ганна Опанасенко-Сумська служили в Національному академічному драматичному театрі ім. І. Франка. Ольга виросла в компанії старшої сестри Наталії Сумської, яка в майбутньому пов'язала своє життя з телебаченням.

Будучи п'ятирічної Ольга виступила в постановці «Дженні Герхардт» на сцені запорізького театру ім. Щорса. А в 1987 році вона закінчила Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. К. Карпенка-Карого і вже через рік увійшла в акторську трупу Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки. Ольга виступала на сцені аж до 2006 року.


Ольга Сумська отримала приз кінофестивалю «Сузір'я» за участь в картині «Голос трави» в 1994 році, а через два роки стала лауреатом Державної премії України імені Т.Г. Шевченко.


Ольга Сумська. Творчий шлях
У 1983 році Сумська виконала відразу три ролі в телевізійному проекті «Вечори на хуторі біля Диканьки». А ось всесвітню популярність актриса отримала після виходу фільму «Роксолана: Улюблена дружина Халіфа» в кінці 1990-х років. Вона виконала роль української дівчини Насті Лісовської, яка стала однією із законних дружин султана Сулеймана II в гаремі.

До початку 21-го століття актриса знімалася в таких фільмах, як «За покликом серця» з Дмитром Брусникиним і Ольгою Битюкової, «Театральний сезон» з Богданом Ступкою і Наталею Сумською, «Чотири листи фанери, або Два вбивства в барі» з Адою Роговцевою , «Кілька любовних історій» з Арменом Джигарханяном, «Принцеса на бобах» з Сергієм Жигуновим і Оленою Сафоновой, та інших картинах.

Потім були ролі в телефільмах «Попелюшка» (2002), «Казанова мимоволі» (2004), «Утьосов. Пісня довжиною в життя »(2006),« Абонент тимчасово недоступний »(2008),« Повернення мушкетерів »(2009),« Єфросинія »(2010 - 2013),« Я тебе ніколи не забуду »(2011), «Остання осінь Рити» (2012), «Міські шпигуни»(2013), «Гречанка» (2014 року) і ін.

Ольга Сумська: При втіленні образу стерви, є що показати. Наприклад, незвичайний темперамент, як у моїй Софії Миколаївни з «Грекині». Так що я вдячна продюсерам, які дають такі ролі і відкривають в мені нові грані.




Крім зйомок у фільмах і серіалах, Сумська спробувала себе і в ролі телеведучої. Так, до 2008 року вона вела програму «Імперія кіно» на українському каналі «1+1», а потім стала обличчям «Інтера».


У 2011 році Ольга Сумська зайняла пост президента Київського міжнародного кінофестивалю замість Богдана Ступки. Крім того, вона зайнялася і письменницькою діяльністю. Так, її дебютним проектом була збірка сімейних рецептів. Потім актриса представила видання, присвячене красі і догляду за собою:

- У ньому можна знайти секрети моїх бабусь і прабабусь, які зберігалися в нашій родині і тепер дочекалися свого часу. Листочки з ними лежали у мене стопкою, чоловік лаявся і називав мене Плюшкіним. Але, коли я працювала над книгою, вони мені стали в нагоді.

А взимку 2012 року Ольга Сумська підтримала Юлію Тимошенко, колишнього прем'єр-міністра України, коли її засудили до семи років тюремного ув'язнення:

- Господь дає випробування бідній нашій Юлі. А після цього, можливо, у неї буде зліт. Адже не може бути постійно така темна сторона, повинна бути і світла … Я не знаю, як вона це все витримує як жінка. Дуже їй співчуваю і сподіваюся, що ситуація якимось чином налагодиться. Сподіваюся, що люди, які її судять, мають хоч краплю сердечності, зглянуться над нею і все ж поступляться. Ми не повинні бути байдужими до цієї ситуації.


У 2015 році Сумська з'явилася в грузинсько-українській комедії «Тепер я буду любити тебе» з Богданом Бенюком ( «Мисливці за діамантами», «Ліквідація», «Коли її зовсім не чекаєш»). У 2016-му знялася в історичному детективному містичному серіалі каналу ТВ-3 «Анна-детектів» з Олександрою Никифорової і Дмитром Фрідом, а також російської адаптації корейського серіалу «Туфелька для Попелюшки» - «Нитки долі» та інших проектах. Крім того, актрису, яка відзначила півстолітній ювілей в 2016 році, задіяли в зйомках серіалу «Плакуча верба» режисера Фелікса Герчикова, відомого по кінопродукту «розвідниця», «Новорічний переполох», «Пікап: Знімання без правил» і ін.

Ольга Сумська. Особисте життя
Її першим чоловіком був актор Євген Паперний ( «Утьосов. Пісня довжиною в життя», «Демони», «Жінка його мрії»). Шлюб з ним тривав чотири роки. Влітку 1990 року у них народилася донька Антоніна, але до цього часу Ольга Сумська повністю захопилася романом зі своїм колегою Віталієм Борисюком ( «Захисниця», «Я тебе ніколи не забуду», «Стамбульський транзит»). Дочки актриси було сім місяців, коли в її житті з'явився новий обранець.

Вони познайомилися під час роботи над мюзиклом в Театрі російської драми і незабаром офіційно оформили свої стосунки. Навесні 2002 року на світ з'явилася друга дочка актриси - Анна.

Ольга Сумська (осінь 2016 року): Ми з Євгеном Васильовичем зберегли чудові, незабутні творчі стосунки. Він знайшов дружину. Але, значить, і я недарма зустріла його. Так повинно було скластися. Ми багато пережили з ним, багато пройшли з Віталієм. Обидва вони - знакові чоловіки в моєму житті. Це безсумнівно. З Віталієм я вже 24 роки, і досі не втрачено відчуття новизни почуттів.

За словами актриси, у неї на першому плані - діти і чоловік, а не сцена або кіно, оскільки робота ніколи не заповнить нестачу сімейного тепла, материнської любові та ін.

Ольга Сумська: Що б я не робила, будь то прибирання або приготування, я все роблю з любов'ю, інакше просто не вмію - так мене виховали батьки. І не вважаю це героїчним вчинком. Встигали ж якось наші прабабусі народити, виховати, прогодувати в воєнне лихоліття шістнадцять дітей, як моя прабабуся по татовій лінії Анастасія Мефодіївна, на яку я дуже схожа. Неймовірна пристосованість жінки до цього життя, її сила і міць дозволяла жінці залишатися жінкою завжди, в найстрашніші і важкі часи, і з будь-якої ситуації виходити гідно. Напевно, це гени. Сподіваюся, ці якості я змогла передати і своїм донькам.

Разом з чоловіком Віталієм Ольга займається благодійністю.

Ольга Сумська. фільмографія
2017 Плакуча верба
2016 Останній москаль. Судний день (Ганна Петрук)
2016 Нитки долі (Вероніка)
2016 «Краща» тиждень мого життя (Анастасія Валеріївна, головна роль)
2016 Анна-детектів (Софія Єлагіна)
2015 Тепер я буду любити тебе
2014 Київський торт
2014 Гречанка (Софія Середа, головна роль)
2013 - Тіні незабутих предків
2013 Іван Сила (Аделія)
2013 Міські шпигуни (Людмила Аверіна)
2013 Агент (Інна)
2012 Остання осінь Рити (Рита Руднєва, головна роль)
2012 - Мама, я льотчика люблю
2011 Я тебе ніколи не забуду (Галина Василюк)
2011 Костоправ (Олена Романова)
2011 Контригра (Лені Ріфеншталь)
2010-2016 Блондинка (Оксана)
2010-2013 Єфросинія (всі сезони) (Марина Володимирівна)
2010 Непрухи (Галина Непруха, головна роль)
2010 Вера. Надія. Любов (аспірантка)
2010 Беспорно (мачуха)
2009 Територія краси (Христина Івановська, головна роль)
2009 Гоголь. найближчий
2009 Повернення мушкетерів (Бланш)
2009 Повернення блудного батька
2008 Хочу дитину
2008 Казка про жінку та чоловіка
2008 Нічна зміна (Любов Волкова)
2008 Куплю друга (Ліля)
2008 Ділки. Бути разом (пані Елен Гарднер)
2008 Абонент тимчасово недоступний (Серафима Зуєва)
2007 Дні надії (Марго, головна роль)
2007 Тримай мене міцніше (Ольга Дніпрова)
2006 Утьосов. Пісня довжиною в життя (Немирівська)
2006 Театр приречених (актриса Хмельницька)
2006 Таємниця «Святого Патрика» (Карякіна, головна роль)
2006 Таємниця Маестро (княжна Тараканова)
2006 Дивне Різдво (Лілія)
2006 Старша дочка (короткометражка)
2006 Кодекс честі - 3
2006 Зоряні канікули
2006 Богдан-Зиновій Хмельницький
2005 Право на любов
2005 Дідусь моєї мрії
2004 Плакальщик, або Новорічний детектив (Вероніка, головна роль)
2004 Казанова мимоволі
2003 Роксолана-3. Володарка імперії (Роксолана Хатум, головна роль)
2003 За двома зайцями
2002 Попелюшка (Княгиня)
2002 Жіноча логіка - 2 (чергова в готелі)
2002 Нероби (Ліза Арсеньєва, головна роль)
2001 Я - лялька (Герда, головна роль)
2001 Вечори на хуторі біля Диканьки (сплетница)
1997-1998 Роксолана-2. Кохана дружина Халіфа (Роксолана, головна роль)
1 997 Роксолана, полонянка султана (Настя, Роксолана Хатум, головна роль)
Тисячу дев'ятсот дев'яносто сім Принцеса на бобах (Лара)
1 995 Партитура на могильному камені (Лана)
Тисячі дев'ятсот дев'яносто п'ять Скажені гроші (фільм-спектакль)
Тисяча дев'ятсот дев'яносто чотири Тигролови (Наталка)
+1994 Кілька любовних історій (Беатріче, головна роль)
1994 Записки кирпатого Мефістофеля
Тисячу дев'ятсот дев'яносто три Западня (Регіна Стальська)
1992 Чотири листи фанери, або Два вбивства в барі (Софія Євгенівна)
+1992 Помилка професора Буггенсберга (Маркіза де Сад)
1992 Київські прохачі
+1992 Голос трави (Ляля, головна роль)
1 991 Народний Малахій (санітарка Оля)
1991 Карпатське золото (Оксана Стурко)
1990 Записки божевільного (фільм-спектакль)
1 989 Театральний сезон (Віра Трубнікова)
Тисячі дев'ятсот вісімдесят-сім Солом'яні дзвони (Галя)
1986 і в звуках пам'ять відгукнеться
1985 по зову серця (Катерина)
1 983 Вечера на хуторе близ Диканьки (Муза / Панночка)
Коментувати