Kino4ua.com
FullHD 1080p
R

Ед Вуд

Рік:
Ор. назва:
Ed Wood
Країна:
США
Режисер:
Тім Бартон
Тривалість:
02:06:34
Переклад:
Українська мова Багатоголосий закадровий | 1+1
Переклад:
Original English Оригінал, Субтитри
Переклад:
Російською - Оригінал
1952, Лос-Анджелес. Едвард Вуд, невдалий актор театру, вирішує потрапити до кіноіндустрії. Якось він дізнається, що продюсер Джордж Вайс намагається придбати права на екранізацію життя Крістін Йоргенсен — першого чоловіка, який змінив стать. Вуд домагається зустрічі з Вайсом, але той пояснює Едварду, що права неможливо. Продюсер вирішує знімати майбутній фільм «Я змінив стать!» на вигаданій основі. Тим часом Ед знайомиться зі своїм кумиром – актором фільмів жахів Білої Лугоші. Ед підвозить Белу додому, і вони стають друзями. Пізніше Вуд переконує Вайса, що ідеально підходить як режисер фільму «Я змінив стать!», оскільки сам є трансвеститом. Також Ед вирішує задіяти у фільмі Лугоші.

Ед та Вайс змінюють назву фільму на «Глен або Гленда». У новому фільмі Ед є не лише режисером, а й сценаристом, продюсером та виконавцем головної ролі. Картина негативно зустрічається критиками та провалюється у прокаті. Дорога у велике кіно Еду закрита: продюсер Джордж заявляє йому, що це найгірша картина, яку він коли-небудь бачив. Але дівчина Вуда, Долорес Фулер, втішає його, пояснюючи, що його фільм не підходить для студійної системи, і він може знайти незалежних спонсорів для свого наступного фільму — «Наречена монстра».

Ед зазнає невдач у спробах знаходження грошей для зйомок нового фільму. Але незабаром він переконує м'ясного промисловця Дона Маккоя взяти він спонсорування картини. Той погоджується, але з умовами, що фільм закінчиться грандіозним ядерним вибухом, та його розумово відсталий син Тоні зніметься у головній ролі. Еду вдається закінчити фільм, але Долорес рве стосунки з ним, тому що не може примиритися з тим, що той трансвестит. Також виявляється, що Лугоші в глибокій депресії та залежності від морфіну. Він лягає до клініки, щоб вилікуватися від наркозалежності. Відвідуючи Лугоші у лікарні, Ед знайомиться з Кеті О'Харою, яка прийшла відвідати свого батька. Ед запрошує її на побачення, під час якого визнається їй у своєму трансвестизмі. Кеті сприймає його таким. Через деякий час Біла вмирає.

Пізніше Ед просить главу баптистської церкви на ім'я Рейнольдс профінансувати свій новий проект — «Розздобувачі могил із відкритого космосу». Ед переконує Рейнольдса, що цей фільм буде комерційно успішний і збере достатньо грошей, яких вистачить, щоб втілити мрію Рейнольдса серію фільмів про 12 апостолів. Але під час зйомок у них виникають конфлікти. Так, баптисти змушують Еда змінити назву на «щось менш богохульне». В результаті фільм був під назвою «План 9 з відкритого космосу». Також фінансисти критикували підбір акторів, стиль режисури Еда та його трансвестизм. Через це Вуд прямо під час зйомок та в жіночому одязі залишає знімальний майданчик і їде до ресторану Musso & Frank Grill, де зустрічає Орсона Уеллса. Той надихає Еда відстоювати власне бачення фільму та протистояти продюсерам. Одразу після прем'єри картини у театрі Pantages Ед пропонує Кеті вийти за нього заміж. Та погоджується, і вони разом їдуть до Лас-Вегаса, щоб одружитися. ©Kino4ua Ед Вуд 1994 дивитися онлайн українською мовою безкоштовно в хорошій якості!
Дивитися онлайн
16+
IMDb7.8
Основний торрент
  • Плеєр 1
  • Плеєр 2
  • Трейлер
Помітили помилку? Виділіть текст з помилкою і натисніть одночасно кнопки CTRL та ENTER!

1. Якщо вам не подобається переклад, знайдіть шестерню налаштувань у верхньому правому кутку і оберіть потрібне озвучення. Актуально для другого плеєра. На жаль, не всі відео мають переклад, ми працюємо над цим.
2. Якщо відео не працює, оновіть сторінку за допомогою одночасного натискання клавіш CTRL+F5, якщо не допомогло, переконайтесь у наявності інтернету, або ж, змініть браузер, наприклад на Opera або Chrome.
Коментувати
Вопрос:* Україна понад усе?